kwaliteitsvolle ontwikkeling in El Salvador

kwaliteitsvolle ontwikkeling in El Salvador

Samen met kerkelijke basisgemeenschappen aan de rand van San Salvador (El Salvador, Centraal Amerika) ondersteunen Ludo Van de Velde (afkomstig uit Oelegem / Ranst, provincie Antwerpen) en zijn vrouw Teresa Salazar lokale ontwikkelingsinitiatieven. 

Sinds drie jaren gaat de aandacht naar de gemeenschap Santa Rosa van 21 families in de gemeente Guadalupe in de provincie San Vicente. Mensen die slachtoffer waren van de aardbeving van 2001 en nadien ook van de aardverschuiving van 2009.  Ze vielen door het net bij woningprojecten.  Deze families hebben ofwel geen eigen huis meer ofwel wonen ze nog op plaatsen die onbewoonbaar verklaard werden omwille van het gevaar.   Ondertussen hebben ze een terrein met familiale percelen.  Er staan voorlopige woningen van zinken platen.  Ook al is er nog geen water of elektriciteit, toch zijn er al 6 families die er wonen.  Heel wat concreet werk doen ze samen oa bij de aanleg van de weg midden de wijk. De gezamenlijke strijd gaat verder: een sterfput van 8m diep, een latrine, aansluiting op het net van drinkbaar water, aansluiting van elektriciteit naar elk perceel, en uiteraard het bekomen van een menswaardige woning.

Vanuit de kerkelijke basisgemeenschappen aan de rand van San Salvador en mee ondersteund door solidaire bijdragen vanuit Vlaanderen, mogen we meewerken opdat deze families een menswaardige leefruimte zouden bekomen. 

Wie geregeld informatie wenst te ontvangen over El Salvador, het werk van Ludo en Tere in basisgemeenschappen en ter ondersteuning van de wijk Santa Rosa, kan schrijven naar ludo.vandevelde@gmail.com.    

Missiegroep Oelegem - Schildesteenweg 1 - 2520 Oelegem/Ranst