Solidariteit Venezuela

'Solidariteit Venezuela' ondersteunt de inwoners van ‘la Concordia’, een armenwijk van ongeveer 8 700 inwoners in de stad Valle de la Pascua (deelstaat Guárico, Venezuela).

In deze wijk is nood aan een polyvalent gemeenschapscentrum met vergaderlokalen, een lokaal voor medische zorg, een ontmoetingsruimte, een bureel voor de promotor en bezieler van de projecten die in deze wijk werden opgestart.

Eén van de projecten is ‘Fundación la Milagrosa’ (VZW), een vereniging die zich inzet voor de integrale begeleiding van de allerarmste gezinnen en steun krijgt van Caritas Venezuela. Een lokale werkgroep coördineert de verschillende sub-projecten van ‘la Milagrosa’, bijvoorbeeld ‘Saman’. Dit initiatief zorgt voor gezinsbegeleiding, voedselhulp, aanpak van kinderondervoeding, naaicursussen, taalonderwijs voor jongeren met een drugsverleden...

Het gemeenschapscentrum moet ruimte bieden aan de verschillende activiteiten om zo de opbouw en ontwikkeling van de plaatselijke gemeenschap te ondersteunen.

De werkgroep en feitelijke vereniging 'Solidariteit Venezuela' is ontstaan uit een jarenlange vriendschap met parochiepriester en bezieler Peter Gijs, die al sinds 1983 werkzaam is in Venezuela.
Onze belangrijkste doelstelling is de ondersteuning van de plaatselijke VZW ‘Fundación la Milagrosa’.

Binnen het totaalproject van de oprichting van een gemeenschapscentrum wil de werkgroep in eerste instantie een financiële bijdrage leveren aan de sanitaire installatie in de gemeenschapslokalen. Kunnen beschikken over zuiver water is een basisbehoefte, noodzakelijk voor voedselbereiding, hygiëne en gezondheidszorg.

Zodra het centrum is uitgebouwd kunnen de verschillende projecten verder ondersteund worden.

Solidariteit Venezuela - Vredestraat 102 - 2550 Kontich