Petites Soeurs de l´Evangile

Huisbezoeken in het kader van de sociale dienst waardoor men mensen met moeilijkheden in hun natuurlijke omgeving leert kennen en beter op het probleem kan inspelen.

Velen willen naar de VS of Mexico vertrekken, sturen de eerste maanden wat geld maar laten vlug niets meer van zich horen.
Resultaat: 50% van de jongeren leeft in een half gezin, ofwel zonder vader of zonder ouders of bij de grootouders. 50% leeft in armoede. 25% van de geboortes ligt bij adolescenten, 65% van de meisjes is voortijdig zwanger, 65% van de seksuele agressie vindt bij jongeren plaats.

Daarnaast komt de kennis in verband met bio-magnetisme en bio-energie goed van pas om ziektes te ontdekken waardoor de patiënten vlugger een behandeling kunnen krijgen. Biomagnetisme wordt toegepast door middel van magneten, met een positieve en negatieve zijde op vastgestelde plaatsen te leggen van mensen om hulp voor pijn, een infectie, voor ziekten of voor een sterke onrust ten gevolge van een psychisch trauma in hun verleden. Vermits de meeste mensen arm zijn worden ze op die wijze gratis geholpen.

De fraterniteit ontvangt ook mensen die honger hebben en regelmatig aankloppen, vragen enkele $,´t zijn meestal alleenstaande moeders. Zij komen nu en dan met een voorschrift van de dokter en kunnen niet betalen. Komen ook voor wondverzorging. bijv. voor een man met bloederige verzwering ter hoogte van de benen met spataders. Wij vragen voor die man een doktersbegeleiding. Wij staan in voor de onkosten van zijn voorgeschreven medicatie en zalven voor de wonden, die hoog oplopen, want die opvolging neemt maanden in beslag.

Een medezuser van de fraternitiet biedt in het kader van de commissie "rechtvaardighed en vrede" steun aan teruggestuurde migranten uit de USA

Lucrèce Baekelandt - Marcel Grünerstraat, 9/3 - 1080 Brussel

Afbeeldingen