Simal Group

SIMAL GROUP


Vandaag bouwen we aan de toekomst
No presente construimos o futuro
Today we create the future
 

WIE ZIJN WE:

De Simal Groep is een groep Belgische  en Braziliaanse vrienden die samen projecten voor kinderen, tieners, jongeren en gezinnen uitwerken.

De naam SIMAL verwijst naar SIMonne ALice Debouck, de eerste letters uit haar voornamen. We doen dat om de herinnering aan haar en haar idealen levend te houden. 

DOELSTELLINGEN:

- Simal biedt informatica- en danslessen aan voor kinderen, tieners en jongeren die zijn ingeschreven bij de gemeenteschool Jardim Santo Inácio.

- We bieden psychologische dienstverlening aan voor leerlingen, personeel en familieleden van de school met indien nodig verwijzing naar gespecialiseerde hulpverlening.

- Bieden van directe individuele hulp in noodsituaties op het gebied van voedsel, medische hulp en huisvesting.

- Bieden van een kortdurende aanvullende steun voor studies. Kosten zoals vervoer, inschrijvingsgeld en/of maandelijkse kosten. 

WAAR: 

Onze activiteiten worden georganiseerd in de gemeenteschool JARDIM SANTO INÁCIO. Gelegen in de wijk Jardim Santo Inácio in Salvador, Bahia, Brazilië.

 Onze projecten worden gepland naast de schoolactiviteiten en we werken zelfstandig. De 808 leerlingen hebben geen andere vorm van recreatie of het volgen van cursussen buiten de school. 

DOELGROEP: 

- Informaticacursus voor leerlingen van 15 t/m 19 jaar, jaarlijks 40 leerlingen met getuigschrift.

- Danscursus voor groepen van 10 t/m 13 jaar en groepen van 14 t/m 19 jaar, jaarlijks totaal 60 leerlingen.

Het doelpubliek van de activiteiten informatica, dans en psychologische hulpverlening zijn leerlingen die ingeschreven zijn in de gemeenteschool.

Daarnaast gaat onze aandacht ook uit naar directe en individuele noodhulp voor gezinnen in de wijken Santo Inácio, Mata Escura, Calabetão en Tancredo Neves, wijken waar wij sinds 2000 opereren/samenwerken met Acopamec en Ceifar. 

SAMENWERKING: 

De SIMAL GROUP bestaat uit een Belgische en een Braziliaanse afdeling.

De Belgische groep bestaat uit de Vriendenkring en de Ilo-Ilo-groep. Wij hebben een samenwerkingsovereenkomst met V.Z.W. Kontinenten en ondersteuning van het bedrijf Gardeco. Ook zullen wij verschillende partnerprojecten (waar noodzakelijk en mogelijk) uitwerken met onder meer de gemeente Oostkamp, ​​de provincie West-Vlaanderen.

De Braziliaanse afdeling wordt gevormd door het 'Simal project', de vriendengroep 'Clube des Amis' en we krijgen de steun van de bedrijven Enersol en Sowitec. 

SITE:

 www.simalgroupbrasil.com

 

Afbeeldingen