Kyosei, Arusha Tanzania

Kyosei Foundation

is een kleine, transparante humanitaire non-profitorganisatie gebaseerd op onderwijs, opgericht in 2015 door Steven Saning’o Mollel dankzij vrijwilligers en schenkingen, die onderwijskansen van hoge kwaliteit biedt en projecten ter ondersteuning van de plaatselijke gemeenschap.
Kyosei Foundation probeert fondsen en donaties te werven om onderwijsprojecten en -programma's te ondersteunen voor kwetsbare kinderen en mensen met een lage sociaaleconomische status die in Arusha wonen. 
We zijn een liefdadigheidsorganisatie die volledig door vrijwilligers wordt gerund. Alle bijdragen gaan rechtstreeks naar projecten, programma's en lage operationele kosten.
Kyosei Foundation is een officieel geregistreerde liefdadigheidsinstelling met registratienummer 00NGO/08612 in Arusha, Tanzania, Oost-Afrika.
Gedurende de afgelopen acht jaar dat we in Tanzania hebben gewerkt, hebben we ontdekt dat er een grote behoefte is aan goede scholen. We willen deze leemte opvullen op het gebied van basisscholen. Met dit schoolproject (met een Engelstalige dagschool) willen we kwetsbare kinderen verzekeren dat ze in ieder geval uitstekend worden voorbereid om door te stromen naar instellingen voor hoger onderwijs (middelbaar en hoger onderwijs is in Tanzania immers in het Engels). 

We implementeren hoge onderwijsstandaarden en bieden een veilige, comfortabele onderwijs- en leerplek voor onze leerlingen van de kleuter- en basisschool. 

Kyosei Foundation wordt beheerd door de Tanzaniaanse oprichter Steven Saning'o Mollel, in Arusha.

Het plan is om een "KYOSEI PRE AND PRIMARY SCHOOL AS A CHARITY DREAM SUSTAINABLE SCHOOL PROJECT" uit te bouwen met alle benodigde faciliteiten voor kwetsbare kinderen in Arusha. 

De meerderheid van de schoolkinderen komt uit gezinnen met lagere inkomens en heeft één of beide ouders, maar hun basisbehoeften of -rechten worden niet vervuld; daarom kunnen ze zich het hogere schoolgeld op privéscholen niet veroorloven. Sommigen kiezen ervoor om naar een overheidsschool te gaan, wat het voor hen moeilijk maakt om hun dromen waar te maken vanwege de slechte leeromstandigheden, waaronder een lange wandeling naar een school in de buurt en een gebrek aan klaslokalen voor de volgende klassen. Toegang tot onderwijs is niet gegarandeerd voor jonge kinderen in Arusha. 

De Kyosei Foundation wil hen toegang geven tot een goede basis met kwalitatief goed onderwijs dat iedereen zich kan veroorloven en ervoor zorgen dat elk kind beter onderwijs en een beter leven krijgt en de armoede bestrijdt. Daarom is het management van de Kyosei Foundation hard aan het werk om een beroep te doen op uw donaties en financiële steun voor de bouw van extra klaslokalen en andere faciliteiten op het Kyosei Pre and Primary School Project in Arusha. 

De belangrijkste prioriteit van het Kyosei Foundation schoolproject voor 2024-2025 is om fondsen te werven en meer klaslokalen, een administratieblok, een eetzaal, een schoolkeuken, een computerlokaal en een omheining van de schoolmuur te bouwen. En dan de klaslokalen en andere schoolfaciliteiten gebruiken voor onderwijs en leren, en blijven bouwen aan een betere toekomstige gemeenschap. 

Het management van de Kyosei Foundation zal zorgen voor de bouwmaterialen op het terrein, in totaal naar schatting 264,7 miljoen TZS (€ 95.787,20 euro) voor 3 klaslokalen, een administratieblok, een eetzaal, een permanente schoolkeuken, een computerlab en een omheining van de schoolmuur. 

We streven ernaar om tegelijkertijd 320 tot 400 leerlingen te huisvesten en de schoolfaciliteiten eind 2028-2030 in gebruik te hebben. 

Om samen de diensten te verbeteren en de efficiëntie van het Kyosei-onderwijsniveau te verhogen, is het nog steeds nodig om de volgende faciliteiten te bouwen en te verwezenlijken: 

(i). 3 nieuwe klaslokalen bouwen; kosten: €36.600,00
(ii). Een administratieblok bouwen; kosten: €13.649,60
(iii). Het bouwen van een eetzaal kost €6.600,00
(iv). Het bouwen van een schoolkeuken kost €5.400
(v). Het bouwen van een computerlokaal en muzieklokaal kost €6.383,80
(vi). Een omheining van het schooldomein kost €15.953,80

Schevelenbos Katelijn en Arve Holmen