Shanti

Stichting: Ate Ettore' (Huis Nazareth - pater Ettore)

Studiebeurzen:
Giften om Albanese kinderen en jongeren te laten studeren en/of hun studies te laten afmaken zijn heel belangrijk. Kansloze en werkloze jonge mensen een beroep laten leren om zo werk te vinden.
Immers geschoolde jongeren krijgen vertrouwen in hun kunnen en hun leven en hebben een voetje voor op de arbeidsmarkt. Hun loon is ook menswaardiger waardoor zij op een normale manier hun leven kunnen inrichten en een gezin stichten. Het voorkomt ook dat jonge mensen op het slechte pad geraken en/of hun land verlaten. Wat meestal van de regen in de drop is.
Daarvoor zijn de door De Stichting toegekende studiebeurzen heel belangrijk.

Opvang, begeleiding en onderwijs voor Roma-kinderen in Fier en omgeving
Het sociaal Centrum Murialdo zet zich in voor de sociaal-economische integratie van de Roma-gemeenschap. Zij proberen de hele familie erbij te betrekken met speciale aandacht voor de kinderen en jongeren.

Schoollopen voor Roma-kinderen is een dagelijkse uitdaging. Kinderen willen naar school maar moeten de weerstand van hun ouders trotseren. De gratis schoolbus die hen komt ophalen en terug brengt, doet hierbij wonderen. Het centrum hecht ook veel belang aan de naschoolse ondersteuning, naast huiswerk maken ook deelnemen aan het sociale en culturele leven.

Maandelijks vinden er bijeenkomsten plaats met groepen ouders, waarin verschillende onderwerpen aan bod komen die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van hun ouderlijke verantwoordelijkheid.
Zij werken samen aan bewustmakings- en sensibiliseringscampagnes zodat de Roma grond onder hun voeten voelen, zich Albanees weten met een zekere welvaart en gevoel van welzijn. Anders komen gevaren als mensenhandel en uitbuiting van kinderen door te bedelen of dwangarbeid om de hoek kijken.

Giften voor de schoolbus, het onderwijs, deelnemen aan culturele activiteiten en de jeugdvereniging, zomerkampen … kaderen in het integratieproject van Roma-kinderen/jongeren uit drie dorpen waar een Roma-gemeenschap woont: Drizë en Mbrostar en Levan

Bij storting vermelding:  Shanti-Albanië

 

H.O.E.K. - Reigermolenstraat 16 - 8480 Ichtegem
www.hoek.tk