Anamalawi

Vzw AnaMalawi (betekenis : kinderen van Malawi) helpt kleuters een goede start in het leven te maken. Elke dag komen 150 kleuters uit de omliggende afgelegen dorpen naar onze kleuterschool. Wij financieren een dagelijkse voedzame maaltijd en organiseren kleuteronderwijs. We betalen 8 leerkrachten, een kookploeg , een kuisploeg , 2 nachtwakers en een dagwachter, in totaal dus 20 mensen die inkomen hebben via AnaMalawi. 

Malawi ligt in Afrika en behoort tot de armste landen ter wereld. 

De kleuterschool is gesitueerd tussen Zomba en Chisi-eiland, in het Zuiden van Malawi.  Hert dorp Majanga  ligt ver van de stad en heeft geen toegang tot moderne accommodatie. Dwz, geen elektriciteit en water moet met emmers aangedragen worden vanuit een waterput.  

Door de uitbouw van kleuteropleiding ondersteunen we de ontwikkeling van het jonge kind.  Kleuters worden in een veilige omgeving opgevangen en op die manier geven we ook de kans aan de moeders om betere economische activiteiten uit te bouwen waardoor ze uit de armoede geraken.  

Daarnaast coördineren we ook de samenwerking met  omliggende scholen en verbinden we met de lagere scholen uit de buurt. Via een aantal zij-projecten in samenwerking met de lokale gemeenschappen, besteden we extra aandacht aan duurzaamheid , gezondheid en gendergelijkheid zoals het uitdelen van herbruikbare maandverbanden (Grace-pads) en leesbrillen voor de ouderen,  het opzetten van boomplant-acties  tegen de ontbossing , workshops rond zuinig koken met rocketstove. Verder ondersteunen we ook de medische post in de buurt . Deze medische post zal verder uitgebouwd worden met een materniteit.

 Toekomstplannen :

We willen graag toegang te krijgen tot drinkbaar water en elektriciteit (mogelijks via zonnepanelen).

Aangezien het analfabetisme zo hoog ligt, zullen we ook onderwijs voor ouderen aanbieden.

Afbeeldingen