CAC Morazan

Centro de Arte y Cultura, Escuela de Música "Paco Cutumay" CACPC.

CAC MORAZAN

Het Kunst- en Cultuurcentrum en de Muziekschool werden werd opgericht door de muziekgroep Grupo Morazán en de Belgische coöperant Mia Vercruysse. Zij gaven het centrum de naam "Paco Cutumay" uit eerbetoon aan de dichter, muzikant, vrijheidsstrijder en vriend van de Grupo Morazán. 

De 6 leden van de muziekgroep zijn de leraars van de muziekschool en tevens de promotoren van cultuur wat betreft de Cultuuragenda.

Vanaf december 2016, kregen zo'n 300 leerlingen van vier scholen van de gemeenschap Segundo Montes muziek- toneel - en dansles. De verschillende kinderkoren en muziekbandjes  worden vaak uitgenodigd voor een optreden in de gemeenschap en op culturele festivals, bijvoorbeeld op Moederdag, Dag van de Aarde, Dag van het Milieu, de Internationale Vrouwendag,..Monseñor Romero, Dag van de Onafhankelijkheid,...

Tijdens de periode november tot en met januari, hier de grote vakantie, staat de muziekschool open voor iedereen, van het noorden van het departement Morazán en ook enkele dorpen in het zuiden. Zo krijgen ook jongeren en volwassenen toegang tot het kunst onderwijs. 

CAC Morazan - Stationsdreef 92 - 8800 Roeselare

Afbeeldingen