Acres of Hope

Acres of Hope is een humanitaire organisatie die zich sinds 2006 inzet voor kansarme mensen in Liberia, West-Afrika. We focussen onze hulp vooral op kwetsbare vrouwen en kinderen, via projecten rond onderwijs en goede gezondheidszorg.

Kris Lambrecht, oprichtster van Acres of Hope, gaat zelf 2 maal per jaar een maand naar Liberia om de projecten te coördineren en overleg te plegen met de lokale partners.

Liberia een prachtig land, maar één van de armste landen ter wereld. Gemiddeld jaarinkomsten per persoon is 350 €. Veel families leven er dan ook van minder dan 1 € per dag.

Acres of Hope werkt in Rock Hill, één van de armste buurten dicht bij de hoofdstad Monrovia. Daar leven de mensen van het kappen van Rotsen tot steenslag. Zwangere vrouwen en kinderen vaak niet ouder dan 5 jaar werken in de steengroeve. Ons doel is om voor deze kansarme kinderen een betere toekomst te voorzien. Daarom bouwden we een school en steunt Acres of Hope 350 kinderen, die vroeger in de steengroeve werkten, met 5 €/maand om naar de Acres of Hope school te gaan. Ze kunnen er terecht vanaf de peuterklas tot het derde middelbaar. Om deze kinderen op school te kunnen houden organiseren we jaarlijks verschillende acties. Daarnaast zoeken we ook mensen die jaarlijks één van onze kinderen wil ondersteunen met 60 €.

We zien ook dat vooral meisjes geen verdere opleiding volgen na het derde middelbaar. We willen met Acres of Hope hier iets aan doen. Voor hen gaan we een Crea & Art Studio oprichten waar ze via verschillende praktische cursussen: naaien, koken, macramé, haken, … zich verder kunnen scholen.

We starten dit project op met een naaiklas. De naaicursus kan telkens doorgaan voor 15 meisjes. Voor elk van onze meisjes hebben we 150 € sponsoring nodig, dit is voor alle materiaal + het organiseren van de lessen. Acres of Hope zorgde via acties voor naaimachines en het basismateriaal om de klas in te richten.

Samen kunnen we en groot verschil maken voor deze meisjes.

Hannah, Sarah, Miatta, Lucy, Blessing, Adna, Caroline, Princes, Mercy, Rutee, Maime, Rebecca, Lorena, Felicia en Abigail kijken alvast uit naar de eerste cursus. Met ondersteuning van jouw kunnen ze leren om zelfredzaam te worden.Afbeeldingen