Centre Port-au-Prince

Centre Port-au-Prince  
Chantal Dehandschutter

Na de grote orkaan van 2016 zijn de I.C.M. Zusters verschillende keren naar Carrefour Joute,  LES CAYES , in het Zuiden van Haiti gaan helpen. Na  vele kontakten  en discernment zijn ze op 8 april 2018   een nieuwe  ICM.gemeenschap van 3 zusters begonnen.

Op medisch vlak  blijft  het mobiele Ziekenhuis van heel groot belang en daar nemen de mensen hun toevlucht want er is niets in de onmiddelijke omgeving .

Tijdens het groot verlof organizeerde de zusters aktiviteiten voor  meisjes en jongens  oa. leerde. ze  handwerk doen, cake bakken op het vuur met houtskool want dat is wat ze thuis hebben, als ook leerde ze confituur maken  van passievruchten.

We helpen ook meisjes en jongens die hun laatste jaar  hogere  studies niet kunnen betalen. De alfabetizatie  gaat er goed op vooruit. Er zijn 6 groepen met een total van 46 heel aktieve  volwassenen., De monitoren werden goed opgeleid voor deze taak en zijn fier op hun resultaten.

Ook “Youth Ministry (“ vorming van jongeren ) is van heel groot belang oa: Christelijk vorming voor hun eigen leven. besprekingen rond: zelf- kennis,  hoe en wat kiezen, moraal etc.

Er is grote nood aan kennis van Ecology en het nodige  materiaal om hun kennis in  praktijk te brengen.  Er is heel veel jeugd in Haiti en daar moeten we heel veel aandacht aan geven op vele soorten van manieren want het zijn de leiders voor morgen.

Missiehuis De Jacht - Missionary Sisters ICM  - Naamsesteenweg 575 - 3001 Heverlee

Afbeeldingen