ACO 25/50

Sedert 2009 is Guido Steeman als vrijwilliger werkzaam in de “favelas” van Salvador da Bahia. Hij doet dat in ACOPAMEC en CEIFAR, en is nauw betrokken met het psychologisch centrum CASA DE ALICE.

ACO 25/50 staat voor Acopamec Ceifar Organisatie, de 25 voor het 25 jarig bestaan van beiden en de 50 om naar de toekomst te kijken.

Acopamec is werkzaam in vele sectoren die elk jaar met grote inzet en vaak beperkte middelen tussen de 1500-2000 kinderen, jongeren en volwassenen begeleidt in de wijken Mata Escura en Calabetão. Onze speciale aandacht gaat naar steun voor jonge meisjes die op zeer jonge leeftijd zwanger geraken.

Psychologisch centrum Casa de Alice: Dit centrum biedt psychologische begeleiding aan kinderen en jongeren en staat open voor alle instellingen, scholen en wijken in het omliggende. Er wordt in Casa de Alice aandacht besteed aan speciale begeleiding van vrouwen en meisjes in geweldsituaties.

Ceifar begeleid ongeveer 500 kinderen en jongeren in kleuteronderwijs en de eerste drie leerjaren van het lager onderwijs. Daarnaast zijn er sportieve en culturele afdelingen. Veel aandacht gaar naar de begeleiding van de families uit de wijk Tancredo Neves die vaak in armoedige omstandigheden moeten (over)leven.

ACOPAMEC - PROJECT 25/50 - Lege Weg 75 - 8020 Oostkamp

Afbeeldingen